>
Ontwerp
De tuin heeft een mathematische structuur.

In  2000 is het oude boerderijtje afgebroken en is op vrijwel dezelfde plaats een nieuwe woning gebouwd met in hoofdlijnen dezelfde oorspronkelijke vormen.

De woonkamer is achter en vandaar uit hebben we een fantastisch uitzicht op het hunzedal.

De kavel ligt op de overgang van de hondsrug naar het vroegere veengebied. Hierdoor werden we tot onze verassing geconfronteerd met meer dan 2 meter hoogte verschil.

Bij het ontwerpen van de tuin hebben we hierop ingespeeld.  Alle lijnen in het ontwerp vertrekken min of meer vanuit het terras en zijn een samenspel van diagonalen, loodlijnen en evenwijdige lijnen.

Alle paden zijn verhard, 1 meter breed, waardoor de tuin ook heel goed toegankelijk is voor rolstoelen en rollators.
     Janet's Tuin


De oude groentetuin, omzoomd door beuken- en meidoorn heg, hebben we intakt gelaten.

En door de meer dan 100 jaar oude eiken en beuken heeft de tuin voor het huis het karakter van een bostuin.

Centraal en op het laagste gedeelte van de tuin liggen 5 vijvers. 2 daarvan hadden het karakter van een moerasvijver maar zijn inmiddels omgebouwd naar lageplantenborders

De tuin is ontworpen in autocad. Daarmee is de oppervlakte van alle borders en vijvers berekend zoals in de tekening is te zien.
home ontwerp situatie oud de vijvers tuin in de winter borders in het voorjaar papavers borders in de zomer dahlia's artikel in dvhn Foto's van Anne Gispen Houtkunst contact route tuinenindebuurt bezoekmijntuin.nl